• sidebanner

Sannheten om å løpe på tredemølle: Er det dårlig for deg?

Løping er en av de mest populære treningsformene, og det er lett å se hvorfor.Det er en fin måte å forbedre kardiovaskulær helse, forbrenne kalorier og øke humøret og mental klarhet.Men med begynnelsen av vinteren velger mange å trene innendørs, ofte på en pålitelig tredemølle.Men er det dårlig for deg å løpe på tredemølle, eller like nyttig som å løpe ute?

Svaret på dette spørsmålet er ikke et enkelt ja eller nei.Faktisk kan det å løpe på tredemølle være både bra og dårlig for deg, avhengig av hvordan du stiller deg til det.Her er noen ting du bør vurdere:

Effekter på leddene

En av de største bekymringene når du løper på en tredemølle er den potensielle innvirkningen på leddene dine.Selv om det å løpe på en tredemølle generelt er mindre virkningsfullt enn å løpe på betong eller fortau, kan det fortsatt belaste leddene dine hvis du ikke er forsiktig.Gjentatte løpebevegelser kan også føre til overbelastningsskader hvis du ikke endrer rutinen eller gradvis øker antall mil du løper.

For å redusere disse risikoene, sørg for at du investerer i et par gode løpesko, bruker dem riktig, unngår å løpe i for bratte stigninger, og varier hastigheten og rutinen.Det er også viktig å lytte til kroppen og hvile når det er nødvendig, i stedet for å prøve å jobbe gjennom smerte eller ubehag.

psykiske fordeler

Løping er mer enn bare fysisk trening;det har også betydelige psykiske fordeler.Det blir ofte beskrevet som et "naturlig antidepressivum", og utallige studier viser at regelmessig trening kan bidra til å redusere symptomer på angst, depresjon og stress.

Å løpe på tredemølle er like bra for den mentale helsen som å løpe ute, så lenge du nærmer deg det med riktig tankesett.Prøv å praktisere mindfulness mens du løper, fokuser på pusten og det nåværende øyeblikket i stedet for å bli fanget av distraksjoner.Du kan også lytte til musikk eller podcaster for å holde deg underholdt og engasjert.

kalorier forbrent

En annen fordel med løping er at det er en effektiv måte å forbrenne kalorier og gå ned i vekt.Imidlertid kan antall kalorier du forbrenner mens du løper på en tredemølle variere mye, avhengig av hastighet, kroppssammensetning og andre faktorer.

For å få mest mulig ut av tredemølleløpene dine, prøv intervalltrening, som veksler mellom høyintensitetsløp og langsommere restitusjonsperioder.Denne tilnærmingen kan hjelpe deg å forbrenne flere kalorier på kortere tid og øke stoffskiftet etter treningen.

for å konkludere

Så, er det dårlig for deg å løpe på tredemølle?Svaret er at det kommer an på.Som med all form for trening kan løping på tredemølle ha fordeler og ulemper for deg, avhengig av hvordan du går frem.Ved å balansere innvirkningen på leddene dine, mentale helsefordeler og kaloriforbrenning, kan du gjøre løping på tredemølle til en effektiv og hyggelig del av treningsrutinen din.


Innleggstid: Jun-09-2023